Om teltets materialer og kvalitet

Lotus Belle telt er laget av materialer som er designet for hardt bruk. Vi bruker kun materialer og produksjonsmetoder av beste kvalitet, noe som garanterer deg et sterkt og holdbart telt.

 

 

 

Lotus Belle-teltene er laget av bomullspolyester (ca. 60% bomull, 40% polyester). Bomullen gjør stoffet pustende – og visuelt vakkert – mens polyesteren gjør at teltet tørker raskere.

Telt i bomullspolyester har et ideelt mikroklima. De er kjøligere enn rent syntetiske telt i varmt vær og varmere når utetemperaturen synker. I tillegg har den tunge duken også den fordelen at det «bråker» mindre da det flagrer mindre i vinden.

Vår duk er behandlet mot brann/flammehemming og mugg/skimmel, har UV-motstand og vanntetthet og overholder alle EU-forskrifter. Vekten på duken etter behandlingene er 380 gram per kvadratmeter, noe som trumfer de aller fleste teltene på markedet.

 

 

Duken er sydd med en spesiell type tråd, som utvider seg etterfølgende og fyller ut "hullene". På denne måten unngår man små lekkasjer i duken, hvor vannet kan sive inn. All søm er laget med dobbel søm og en såkalt «run and fell»-teknikk. I alle ledd er det satt inn en vanntett forsegling i form av en gjennomsiktig tape som lukker av. Den hydrostatiske ratingen er 1200, som er veldig høy for duker.

 

 

Vi bruker japanske YKK-glidelåser som av mange regnes som de beste i verden. Glidelåsene er ekstremt slitesterke, og etter mer enn 4000 solgte telt over hele verden har vi kun opplevd noen få som trengte utskiftninger.

 

 

Glem også tynne tau som sprekker så fort det blåser litt. Teltene våre er utstyrt med 12 mm tykke nylontau og de er praktisk talt ubrytelige. Selve snorstrammeren er laget av solid tre og betjenes enkelt for hånd. Den er laget i en størrelse som gjør at du enkelt kan få hånden rundt og stramme opp tauet. I tillegg synes vi selv at de ser veldig bra ut!

 

 

Pluggene våre er laget av ribbet armeringsjern, som er like sterkt som det høres ut! = Det er slutt på bøyde plugger! Pluggene takler de fleste forhold. Hvis du slår opp teltet ditt i sterk vind, kan det imidlertid hende det er nødvendig å bruke ekstra lange plugger - disse kan vi være behjelpelig med å skaffe, eller du kan for eksempel bruke markplugger. Riktig oppsatt har teltene våre over tid klart vindhastigheter på 20 m/s, selv om vi ikke anbefaler å bruke teltene over 18 m/s (les mer om ansvarlig bruk av teltene våre i våre handelsvilkår). Alle teltene (unntatt Air-modellene) kommer også med en kraftig hammer - med logoen vår på :)

 

 

Midtstangen er laget av 55 mm tykk furu med adaptere av børstet aluminium. Stangen har en sokkel som stangen monteres i. (Merk at midtstangen til våre 6m-telt og Mahal er laget av børstet aluminium for å oppnå ekstra styrke).

 

 

Teltbunnen er laget av 540 gsm PVC, som er det samme materialet som lastebiler bruker som overtrekk. Det er et utrolig sterkt materiale og helt vanntett med en hydrostatisk rating på 20 000+. Du kan praktisk talt lage en båt av det hvis du vil. Teltgulvet bøyer seg ca. 10 cm opp langs teltveggen, som gjør at sølepytter og regnvann holdes på trygg avstand.

 

Merk: Materialene ovenfor gjelder for våre standardmodeller (4, 5 og 6 m). De oppblåsbare teltene bruker en annen konstruksjon - les mer på de enkelte produktene.